Terugleververgoeding

De teruglever vergoeding

Heb jij méér stroom teruggeleverd aan het net, dan dat je geleverd hebt gekregen van je leverancier, dan krijg je voor dat verschil een vergoeding. Dat wordt ook wel de terugleververgoeding genoemd. Die hoogte van die vergoeding per kWh is bij iedere energieleverancier verschillend. Wij helpen je graag verder met de keuze van een goede Energieleverancier.

Salderingsregeling zonnepanelen tot 2023

De salderingsregeling voor zonnepanelen blijft tot 1 januari 2023 ongewijzigd. Kleinverbruikers met zonnepanelen kunnen de stroom die ze terugleveren aan het elektriciteitsnet eerst nog aftrekken van hun eigen energieverbruik. Dit salderen is vooral interessant omdat zo de eigenaar van zonnepanelen enkel energiebelasting betaalt over het netto verbruik.

Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) hebben dit besloten, terwijl in het regeerakkoord nog sprake was van een overgangsregeling per 1 januari 2020. Dit langer salderen maakt het ook voor mkb-bedrijven interessant om nu te investeren in een PV-installatie.

Vanaf 1 januari 2023 zal de salderingsregeling in nog eens 8 jaar geleidelijk afgebouwd worden.

U krijgt in Nederland een vergoeding voor de extra teruggeleverde zonnestroom, maar deze verschilt per energieleverancier. Bekijk samen met onze adviseur wat voor jou de beste optie is.