SMA Sunny Boy Omvormers

Het genereren en verbruiken van uw eigen stroom is beter dan het kopen van dure netstroom. Daarom zijn de energiesystemen van SMA gespecialiseerd in het optimaal benutten van de gegenereerde zonnestroom in het gehele huis. Alleen het gedeelte dat niet in huis kan worden gebruikt of opgeslagen, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvangt u een terugleververgoeding. In de toekomst zal u ook in staat zijn om zonnestroom vrij op de markt te verhandelen. Met het SMA Energy System Home beschikt u over de technische voorwaarden voor de energiemarkt van de toekomst. De SMA Sunny Boy omvormers zijn dus compatibel met een toekomstig accuopslagsysteem.

SMA Sunny Boy Storage 3.7 ga los van het energienet

SMA Sunny Boy Storage 3.7 Voor energie opslag en aansluiting met hoogspanningsbatterijen. De Sunny Boy Storage modellen zijn klaar voor de toekomst. Deze nieuwe modellen zijn bedoeld voor zonnestroom opslag. Je slaat dus je eigen opgewekte zonne-energie op. Het wordt nu betaalbaar om onafhankelijk te worden van het energienet.

De SMA Sunny Boy Storage 3.7 omvormer voor opslag

De SMA Sunny Boy Storage 3.7 omvormer werkt met hoog voltage batterijen. Het bereik varieert tussen 100 en 500V. Dit maakt het mogelijk om direct een hoge ontlaadstroom tot 4600W te hebben. Men kan dus ‘s avonds of ‘s ochtends, wanneer je veel elektriciteit nodig bent, gebruik maken van de energie welke opgeslagen zit in accubatterijen zonder gebruik te maken van het elektriciteitsnet.

 Monitoring en toezicht via Wifi

De SMA Sunny Boy Storage 3.7 omvormer is uitgerust met internettoezicht (monitoring) via wifi, waardoor op elk moment de juiste werking van de zonnepanelen kan worden gecontroleerd. De gegevens worden naar de SMA-servers verzonden en dankzij de applicatie op mobiel en tablet kun je in realtime het rendement en de prestaties van de  zonnepanelen -installatie volgen.

Geschikt voor een installatie van 3kWp tot 15kWp

De SMA Sunny Boy Storage-omvormer is ideaal voor een nieuwe installatie of voor de uitbreiding van een bestaande zonnepanelen installatie. Men kan een batterijopslag oplossing voor zonnepanelen installaties toevoegen tussen 3 kWp en 15 kWp.

De SMA Sunny Boy Sunny Boy Storage 3.7 is Enkelfase omvormer. De omvormer is bedoelt als managen van de energie behoefte. Je kunt met de Sunny Boy Storage systemen niet direct zonnepanelen aansluiten. De omvormer levert dus niet zelfstandig terug.

Deze SMA Sunny Boy Storage 3.7-omvormer maakt thuis verbinding via het enkel-fase netwerk, maar kan ook functioneren via een driefasig netwerk. Je kunt dus ook zelf verbruiken en combineren met de SMA Tripower-omvormers.

Bewaar zonne-energie

Uitbreiden met extra batterijvermogen als dat nodig is

  • Ideaal voor netgekoppelde systemen
  • Sluit maximaal drie hoogvolt accu’s aan
  • Geïntegreerde veilige stroomvoorziening
  • Volledig automatische back-upfunctie voor het leveren van elektriciteit aan het volledige huis (optioneel)
  • Het geïntegreerde servicepakket SMA Smart Connected voor automatische bewaking van batterij-omvormers

Belangrijk: Het is noodzakelijk een SMA Energy Meter, of een SMA Sunny Home Manager toe te voegen aan deze installatie om de set goed te laten werken.

SMA biedt standaard 5 jaar fabrieksgarantie op haar omvormers. Als je de omvormer registreert via het Sunny Portal ontvang je in sommige gevallen 10 jaar fabrieksgarantie van SMA.

Weten wat SMA voor u kan betekenen? Vraag ons naar de mogelijkheden.