1-2-3 Zon&Energie biedt naast het plaatsen van zonnepanelen en groepenkasten ook de mogelijkheid tot het plaatsen van laadoplossingen voor je hybride- of elektrische auto. Met de laadoplossingen van “Wallbox” ben je voorzien van de meest recente technieken op het gebied van autoladen.

De voordelen van een eigen laadunit is dat je jouw auto met eigen “opgewekte” stroom kunt voorzien van een volle accu. Je betaalt namelijk met de stroom die je met jouw energiebedrijf hebt afgesproken. In de meeste gevallen zal dit rond de € 0,22 cent per Kwh betreffen. Dat is in de meeste gevallen een stuk voordeliger dan je auto opladen bij een publieke laadpaal. Daarnaast ben je op je eigen oprit verzekerd van een laadplek terwijl een publieke laadpaal op sommige momenten niet altijd beschikbaar is.

De voordelen van een eigen laadunit

LAADBOXEN

De slimme laders van Wallbox bieden een volledige laadoplossing. Klein maar krachtig, vol met geavanceerde technologie en flexibiliteit voor wanneer het nodig is.

WALLBOX BUNDELS

Wij geloven in het leveren van een totaaloplossing en dat doet onze Wallbox bundel. Hiermee bent u niet alleen klaar voor het laden van nu, maar ook voor het laden in de toekomst. In de bundel zit ook de Slim Laden-module, daarmee heeft u thuis altijd de beste laadsnelheid. De laadkabel rolt u eenvoudig op in de bijgeleverde kabelhouder.

PULSAR PLUS – VASTE KABEL

Compact, krachtig, een geïntegreerde 5 meter kabel en laden tot 22 kW. Het maakt de Wallbox Pulsar Plus de ideale keuze voor uw huis. Met een snelle blik is de Pulsar Plus af te lezen en weet u of het laden voltooid is. De Pulsar Plus is voorzien van DC-lekbescherming en Slim Laden, wat uw elektriciteitsgebruik meet en bijstelt voor de beste laadsnelheid.

COPPER SB – SOCKET

Maximale flexibiliteit, het paradepaardje op het gebied van design en net zo krachtig. De Copper SB beschikt over een universele socket en daardoor is de lader bruikbaar voor zowel type 1 als type 2 auto’s. De Copper SB is daarmee uitermate geschikt voor thuis, op het werk of gedeeld gebruik. Geef meerdere gebruikers toegang via zowel RFID kaarten als de MyWallbox app.

SLIM LADEN

De beste laadoplossing is eenvoudig, snel en altijd op de hoogte van uw stroomverbruik. Dit noemen wij Slim Laden en dat begint thuis. Slim Laden meet namelijk het stroomverbruik, weet wat er beschikbaar is en past dit toe op het laden van de auto voor de beste laadsnelheid.

Voorbeeld

U woont in een middelgrote woning en uw huishouden bestaat uit vier gezinsleden, waarvan twee kinderen. De netaansluiting is 3x 25 ampère. Dit betekent dat u een vermogen van circa 17 kW tot uw beschikking heeft. Uw stroomverbruik schommelt gedurende de dag. In de ochtend ligt het verbruik wat hoger door apparaten zoals de waterkoker, koffiezetapparaat en de tv voor het journaal. Als u in de middag aan het werk bent is het rustiger in huis en is het verbruik lager. Na een werkdag is het in de avond tijd om te ontspannen en neemt het verbruik weer toe. De lichten zijn aan in huis, u gebruikt de kookplaat en afzuigkap, u kijkt tv en de kinderen zitten achter de computer. Slim Laden meet continu uw energieverbruik en weet zo altijd wat er beschikbaar is voor het laden van uw auto. Door gebruik te maken van Slim Laden, slaan de stoppen niet door en laadt uw auto altijd met het maximaal laadvermogen dat beschikbaar is

 

Vraag ons naar de beste mogelijkheden voor uw specifieke situatie!