Installateurs kunnen per direct namens klanten zonnepanelen registreren bij netbeheerders

Installateurs kunnen per direct namens klanten zonnepanelen aanmelden bij de netbeheerders. Tot op heden was dit niet mogelijk, maar de netbeheerders faciliteren dit nu via e-Herkenning op de website energieleveren.

Het registreren van zonnepanelen bij de netbeheerder is in Nederland bij wet verplicht. Installateurs die hun klanten wilden ontzorgen door de zonnepanelen te registreren, konden dit niet aanbieden in verband met privacyrichtlijnen.

4 manieren
Sinds deze maand is het echter mogelijk om via e-Herkenning op basis van schriftelijk klantmandaat – bijvoorbeeld op de offerte – de registratie uit te voeren op de website energieleveren.nl.

Daarmee zijn er nu 4 manieren om de zonnepanelen aan te melden. Zonnepaneeleigenaren kunnen dit zelf doen, netbeheerders kunnen dit namens de eigenaren doen, netbeheerders kunnen decentraal bulkregistraties van professionele derden/installateurs ondersteunen en installateurs kunnen nu dus ook de registratie verzorgen.

Handleiding
Deze nieuwe werkwijze wordt door de netbeheerders toegelicht in een aparte handleiding, die een installateur kan raadplegen nadat hij via eHerkenning is ingelogd op de website energieleveren.nl.

Daarnaast zijn de veelgestelde vragen en antwoorden – de zogenaamde FAQ’s – op de website geactualiseerd.

Bron: Solarmagazine.nl

Geef een reactie