Met de Growatt Hybride omvormers ben je klaar voor de toekomst!

In de toekomst zullen we onze zonnepanelen aan moeten sluiten op batterijen. Zo kunnen we energie die op een zonnige dag is opgewekt in de avonduren gebruiken. Growatt hybride batterij-omvormers bieden de mogelijkheid deze stap richting de toekomst te zetten. Met de veranderende wetgeving voor terugleveren vanaf 2023 is deze omvormer de oplossing. Deze batterij-omvormer is in staat het elektriciteitsnet, de zonnepanelen en de batterij met elkaar te verbinden. Het mooie aan dit hybride omvormer systeem is dat de omvormer ook prima werkt zonder batterij. Zo kunt u in eerste instantie alleen de koppeling met het net maken, waarna u in de toekomst zeer gemakkelijk een batterij kan toevoegen.
Deze batterij kunt u tevens bij ons aanschaffen. De compacte batterij-omvormer is voorzien van 2 MPPT, zodat er 2 strings op aangesloten kunnen worden.
Growatt biedt 10 jaar fabrieksgarantie op haar batterij-omvormers. De SPH omvormers van Growatt zijn hybride omvormers speciaal ontwikkeld voor residentieel gebruik. Door hun vermogen om PV, opslag en het energienet perfect op elkaar af te stemmen zijn ze de ideale oplossing voor moderne energiesystemen in huis. De voordelen van de Growatt SPH serie: – Hybride omvormers zorgen voor een optimaal eigen gebruik – Makkelijk te bedienen via geïntegreerd LCD scherm – (Ont)laad vermogen en tijden zijn in te stellen.

De Growatt SPH3000-6000 serie Hybride omvormer is compatibel met PV-systemen tot 6000Wp. De Hybride omvormer is bedoelt voor het opslaan van stroom in accu’s. De accu’s zijn apart bestelbaar en worden niet standaard meegeleverd. Door dit handige systeem is het PV-systeem niet afhankelijk van het stroomnet en kan deze voor zich zelf zorgen. De batterij-omvormer bevat 2 MPPT zodat er in totaal 2 strings kunnen worden aangesloten.

Stille omvormer

De SPH3000-6000 omvormers van Growatt bevatten geen transformator of ventilator. Daarom is dit de perfecte keuze voor uw residentiele PV-installatie. De omvormer maakt gebruik van natuurlijke koeling waardoor deze een extra lange levensduur heeft. Hierdoor kan er over langere tijd meer energie worden opgewekt met het PV-systeem.

Rendement en flexibel

De SPH3000-6000 hybride omvormers hebben een hoog rendement van 97.5% en kan hierdoor een hoge energieopbrengst leveren met het PV-systeem. De omvormer is een van de meest verkochte Chineze omvormers wereldwijd. Met een opslagbare oplossing en dynamische controle beheert u de omvormer compleet zelf. De laad en schijf-boogtijd zijn regelbaar waardoor u totaal zelf de controle heeft over de omvormer.

Monitoring en veiligheid

De omvormer bevat stabiele monitoring zoals LAN, WIFI en een combinatie van RF/UTP Shinelink. Deze manier is betrouwbaar en snel om de prestatiegegevens van de omvormer in te zien. Growatt bied een Online slimme service aan om technische problemen en updates van afstand uit te voeren Hierdoor word het gebruikersgemak en de servicegelegenheid van de omvormer sterk verbetert. Het slimme batterijbeheer zorgt er altijd voor dat de batterij veilig is en er niks mee kan gebeuren.