Duurzame lening

1-2-3 Zon&Energie verzorgt voor haar klanten ook eventuele mogelijkheden voor een zogenaamde “Groene Lening”. Wij zien tegenwoordig veel aanbieders die “Lease” of “Huur” van zonnepaneleninstallaties aanbieden. Let Op! Dit blijken achteraf vaak toch duurdere systemen waarbij u zelf d.m.v. een 10- tot 15 jarige lening eigenlijk meer betaald dan een systeem waarop u zelf een duurzame lening afsluit. Laat u dus vooraf goed adviseren!

Er bestaan verschillende mogelijkheden en aanbieders met verschillende aantrekkelijke rentes. Wij adviseren u graag naar de verschillende mogelijkheden om zodoende de beste keus te maken.

Onderstaande partners geven goede mogelijkheden waarbij veel klanten u al voor zijn gegaan.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening van het Nationaal Warmtefonds, een fonds dat wordt gevuld door onder andere de Rijksoverheid. De lening is bedoeld voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen, zoals isolatie of de aanschaf van een zuinige hr-ketel.  

Het Nationaal Warmtefonds verstrekt leningen tot maximaal € 25.000, met een looptijd van 7, 10, 15 of 20 jaar, afhankelijk van de hoogte van de lening. Uitzonderingen hierop zijn het Zeer energiezuinige pakket’ (maximaal € 50.000) en ‘Nul op de Meter’ (maximaal € 65.000), die een looptijd hebben van 15 of 20 jaar. Het rentepercentage is afhankelijk van de looptijd van de lening. De lening wordt als aflopend krediet gemeld bij BKR.

 

Een Duurzaamheidslening vraag je aan in jouw eigen gemeente. Vul in de Energiesubsidiewijzer je woonplaats in en ontdek onder ‘leningen’ of jouw gemeente de lening aanbiedt.