Stroomversnelling presenteert NOM Keur in stappen: spijtvrij naar nul-op-de-meter

Stroomversnelling presenteert NOM Keur in stappen: spijtvrij naar nul-op-de-meter

Stroomversnelling heeft het NOM Keur uitgebreid met NOM Keur in stappen. Dit keurmerk maakt het mogelijk woningen gefaseerd en zonder spijt-investeringen naar nul-op-de-meter (NOM) te brengen.

VolkerWessels ontving 2 jaar geleden het eerste certificaat NOM Keur voor haar nieuwbouwconcept MorgenWonen. Het NOM Keur is nu dus uitgebreid op basis van zogenaamde ‘no regret’-maatregelen.

Voorbereid op zonnepanelen
Elke stap draagt volgens Stroomversnelling gegarandeerd bij aan het vooraf vastgestelde einddoel. Het keurmerk is door Stroomversnelling ontwikkeld en wordt door VolkerWessels als eerste toegepast op 63 corporatiewoningen in Oostvoorne. VolkerWessels heeft hiertoe als eerste in Nederland het NOM Keur in stappen behaald.

Volgens Leen van Dijke, voorzitter Stroomversnelling, heeft VolkerWessels met de ontwikkeling van het NOM Keur in stappen, baanbrekend werk verricht. ‘VolkerWessels heeft als koploper de weg gebaand, nu dagen we andere bouwers uit om mee te doen. Met dit keurmerk kan de bouwsector woningeigenaren een stappenplan aanbieden, waarbij elke stap gegarandeerd bijdraagt aan het gewenste eindresultaat: fossielvrij wonen. De beste manier om het draagvlak voor de energietransitie te vergroten, is het voorkomen van investeringen waar je later spijt van krijgt.’

De gefaseerde aanpak biedt volgens Den Harder de kans om van nieuwe innovaties te profiteren. ‘Wij blijven als bouwer bezig om ons concept te verbeteren. We zoeken continu naar manieren om producten industrieel en dus goedkoper te produceren. Een van onze innovaties is het ‘technisch dak’: een industrieel geproduceerd dak met een hoge isolatiewaarde dat meteen al is voorbereid voor de plaatsing van zonnepanelen. Daarmee maken we een grote stap richting verduurzaming.’

Bron: Solarmagazine.nl

Geef een reactie