1-2-3 Zon&Energie is vanwege de toekomstige wijziging in de wetgeving van salderen (vanaf 2023) nu al vooruitstrevend in het aanbieden van compatibele systemen voor energieopslag. Niet alle aangeboden omvormers zijn op dit moment geschikt voor een koppeling met accusystemen. Let dus goed op bij aanschaf van de aangeboden omvormer en overige apparatuur. Het later opnieuw moeten vervangen van de omvormer zou dan een vervelende financiële kwestie kunnen zijn.

Hoe werkt energieopslag?

De instraling van de zon is het sterkst overdag, wanneer u bent gaan werken. Uiteraard verbruikt u op dat moment nauwelijks stroom thuis. De energie die uw zonnepanelen op dat moment opwekken, doen uw meter terugdraaien. Maar zodra de slimme meter verplicht wordt en de wet op de saldering wordt afgebouwd verliest u dit voordeel. Een opslagsysteem maakt het mogelijk om zonnestroom te gebruiken ook als er geen zon is. Een direct gevolg is dat je eigen opbrengsten worden gemaximaliseerd. ’s Avonds, wanneer u thuiskomt en u wil koken en een wasmachine wil laten draaien, gebruikt u die stroom. Bovendien is een batterij ook de ideale oplossing voor noodstroomvoorziening. Is er een stroomonderbreking? Dan kunt u gewoon verder met uw bezigheden, dankzij uw batterij. Op die manier tilt u uw PV-installatie naar een hoger niveau en wordt u écht zelfvoorzienend. 

1-2-3-Zon&Energie biedt verschillende oplossingen voor zowel nieuwe- als reeds bestaande zonnestroomsystemen. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden om ook met jouw zonnestroomsysteem volledig klaar te zijn voor de toekomst.